Marcel

For gjør-det-selv komposttoaletter

Komposttoaletter er vannløse toalettsystemer som kan brukes når tradisjonelle septiske systemer ikke kan eller ikke ønskes brukt. Det er et bærekraftig og miljøvennlig system. Det har samme komfort som et normalt vannklosett uten å påvirkning på miljøet i form av septisk avfall. Ved å separere væsken vil humane patogener være borte innen seks til tolv måneder. Uten å separere blir det faste avfallet full av nitrogenrik urin som genererer bakterievekst og lukt som i tradisjonelle septiske systemer. Dette er et grønt produkt for øko-entusiaster som ønsker å gjøre en forskjell og for de som ikke har mulighet til å legge inn vannklosett hjemme eller på hytta. Vi utfordrer deg til og komfortabelt endre dine vaner til det beste for miljøet.

Marcel er en håndlaget porselen urinseparator som er like hygienisk som et normalt porselenstoalett. Dette produktet er like holdbart som enhver keramikkbolle. Det er enkelt å installere og perfekt for ethvert øko-vennlig hjem som halmhus, jordskip, båter, permakulturresidenser, landlige eller urbane steder som ser for seg et komposttoalettsystem. Marcel urinseparator er tilgjengelig i hvit farge. Vi tilbyr også konsulterende tjenester for å konstruere ditt komposttoalettsystem.

Komfort

En forandring på toalettsystemet betyr å bytte perspektiv, uten å miste komforten du er vant med fra tradisjonelle toaletter. Disse toalettene lukter ikke vondt, de er hygieniske og trygge å bruke. Når urin og solid avfall blandes vil de fermentere, og det produserer vond lukt. Ved å separere urinene slipper du dette helt. Det er mange innbyggingsmuligheter for disse toalettsystemene. Alle sammen har et lagringssted for solid avfall og ventileringssystem for lukter. Forskjellen ligger hovedsakelig i størrelsen på lagringen. Dette systemet kalles UDDT ”Urine Diverter Dry Toilets” og har vært brukt over hele verden i over 30 år. Astronauter bruker også denne typen toaletter i romskip, for å redusere bruken av vann.

Miljøet

En viktig ting du gjør for miljøet når du bruker Marcel er å redusere bruken av vann. Husk at hver gang du skyller ned i et vannklosett, bruker du 6 liter rent vann. (Gamle toaletter kan til og med bruke 11 liter, noen nye mellom 3-6liter). For det andre kan du redusere miljøforgiftning ved å tilbakeføre feces til naturen. Tradisjonelle septiske systemer mikser inn mange liter vann til feces, dermed reduseres muligheten for at avfallet brytes ned naturlig. I tillegg kan bakterier forurense lokalt grunnvann, kilder og brønner. I de fleste urbane strøk går humant avfall uti elver og sjøer.

Et vannklosett med biologisk nedbrytbart kloakksystem er en annen øko-vennlig løsning, men veldig kostbar. Med Marcel urinseparator trenger du ikke å dra opp og det er ikke behov for noe type kloakkbehandling som du ikke kan håndtere selv.

Så hva gjør du med ditt separerte avfall?

Både urin og solid avfall kan brukes i ikke-spiselige hager eller blomsterpotter. Urin er trygt og enkelt å håndtere; du kan koble det til ditt ”gråvann”-system, sivseng eller vanntank som naturlig gjødsel for dine blomster eller trær. Solid avfall er trygt å håndtere etter 6-12 måneder. Etter at patogenene er redusert kan du lagre det trygt utendørs , grave det ned eller kompostere det igjen så de degraderer fullstendig. Som endelig produkt kan du få naturlig gjødsel for blomster og trær.